dinsdag 3 oktober 2017

Prijzenregen voor Bamboe Acht in IJsselstein

Afgelopen zaterdag was Bamboeacht met maar liefs 17 deelnemers vertegenwoordigd bij Negen Poorten-toernooi. Twee van hen zijn recreanten - Marianne en Yvonne S – en onder de 15 competitiespelers bevonden zich vier debutanten: Rik, Marjoleine, Ineke en ikzelf. Vorig jaar was ik bij de recreanten 7e geworden in IJsselstein.
In totaal waren er 32 deelnemers voor de recreanten en 68 voor de competitie.
Ik had voor de eerste partij wel een beetje de kriebels dacht echt van “Oké, nu gaat het gebeuren; streng en met mes op tafel”, maar dat viel heeeel erg mee. Het was eigenlijk niets anders dan bij de recreanten, behalve dat je niet meer met tellen wordt geholpen en het tempo wat hoger ligt. Maar dat vind ik alleen maar fijn.

In de eerste ronde haalde ik 1 punt (“Pfff, gelukkig toch een punt”), in tweede ronde 2 punten en kreeg wat meer vertrouwen. Na de lunch weer verder: derde ronde weer maar 1 puntje - maar tenminste een punt dus tevreden - en tot slot in vierde ronde weer 2 punten.
Rik vertelde dat hij ook wel een beetje gestrest was bij de start, maar dat was daarna ook over.
Ineke vertelde had wel mooie handen en regelmatig wachtend maar het kwam gewoon niet.
Yvonne S had de eerste ronde problemen met tafelgenoot wat het schrijven betrof. Dat lukte daar niet zo. Gelukkig goed opgelost. Yvonne is 11e geworden.
Tussendoor spraken we elkaar en hoorden we wat iedereen gedaan had.
José en Yvonne H gingen als een speer, dus was het in spanning wachten wachten op de uitslagen en de prijsuitreiking. En ja hoor, Yvonne op de eerste plaats en José op de tweede plaats! Super hoor!
Ook waren er twee troostprijzen voor Ineke bij de competitie en Marianne bij de recreanten.
Van de 17 deelnemers van Bamboeacht zijn er vier op het podium gekomen.
Ik heb genoten van een leuke dag en de kop is eraf bij de competitie.

hartelijke groet, Anna

 (gastblog t.g.v. de niet-werkende blogfunctie op de Bamboe Acht-website)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten