dinsdag 8 februari 2011

Gebak eten met Ruud Bos

Ruim twee weken geleden suggereerde ik in het redactie-overleg van de Muziekbibliotheek van de Omroep om aandacht te besteden aan de toen naderende 75e verjaardag van componist/arrangeur/dirigent Ruud Bos.
Het idee werd door de andere redactieleden met enthousiasme begroet. Collega Jan Jaap Kassies dook de archieven in en kwam met leuke krantenknipsels uit de verzameling die wijlen maar onvolprezen Piet Hein Honig naliet. Ook voorzag hij me van veel informatie en enkele interessante foto's.
Aan mij de taak om er een coherent geheel van te maken. Het resultaat daarvan kun je hier lezen en zien. Naast dit website-artikel richtten twee andere collega's een kleine tentoonstelling over de componist in.
Het leuke was dat een andere collega Ruud Bos van onze aandacht voor zijn verjaardag op de hoogte bracht.
En zo gebeurde het dat de 75-jarige aan de balie verscheen met een doos tompoezen. Hij toonde zich onder de indruk van onze uitingen en nodigde ons uit het gebak met hem te nuttigen.
We maakten van de gelegenheid gebruik om nog wat informatie te verifiƫren en zo kwamen we erachter dat hij ook gastdirigent is geweest van het Metropole Orkest. Dat feit blijkt door de geschiedschrijvers te zijn vergeten.
Na een hartelijk afscheid ging ik geĆÆnspireerd weer aan het werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten