vrijdag 4 februari 2011

Eerste finalist bekend

In het door Jan en Eric uitgedokterde competitieschema waren vijf inhaalavonden voorzien. Die blijken zo hard nodig dat ze een extra inhaalavond hebben gepland (op 29 maart). Mede dankzij Christien kan de kampioenscompetitie volledig haar beslag krijgen.

Tijdens de eerste inhaalronde trok de partij aan tafel 3 aller aandacht. Koploper Eric trof daar – met Yvonne en Wil - twee andere, doorgewinterder, competitiespelers. Op voorhand was duidelijk dat een van hen een veer zou moeten laten in de strijd om het bereiken van de play-off. Vorige week preludeerde ik al op een outsiderrol van JanvdB (bevrijd van een complex). Zijn inbreng bleek inderdaad cruciaal.
De ‘wong’ koos ditmaal duidelijk niet de kant van Wil. Nadat ze het openingsspel had gewonnen bleef ze verder van geluk verstoken. Toen Yvonne - met de westenwind als bondgenoot - een offensief inzette leek ze Erics zege te bedreigen. De Haarlemmer kreeg echter hulp uit onverwachte hoek. Jan pakte ook de zevende ‘tweeling’ zelf, legde zo Yvonne's opmars stil en snoepte zelfs nog een van van haar twee punten af.
Eric is nu uitgespeeld en stelde met de vier extra punten een plaats in de finale veilig. Slechts Hans, Wil en Aty kunnen hem nog passeren.

Aan tafel 1 woedde een spannende maar relaxte strijd, die Janny in haar voordeel besliste. René gooide in het laatste spel de winnende steen weg en daarmee ook de tafelwinst. Christien verdubbelde haar totaalscore door eenmaal mahjong te halen en er geen weg te geven. Haar resten nog twee partijen om de rode lantaarn te ontlopen. Nino bleef met lege handen achter.
Fons gunde zijn drie tafelgenotes helemaal niets. Mieke, Mirjam en Cock moesten lijdzaam toekijken hoe ze 'in de min' werden geduwd.
De nieuwe leden lijken hun draai wel hebben te gevonden. Zo wist Dini de huidige nummer 10 in het kampioenschap (Nelleke) te verslaan. Ook proefspeler Henny wist zich al aardig te handhaven. Ga zo door dames!

Het hoogtepunt van deze avond werd tot het laatst bewaard. Na een stief kwartiertje spelen vulden geluiden van opwinding De Princehof. Ze kwamen van ‘bakcoördinatrice’ Len en haar tegenspelers die daarmee Lens 'jadehand' onder de aandacht brachten. En dan hebben we het niet over een 'gewoon' jadespel. Nee, Len was pas tevreden met alleen pungen (waarvan 3 oplopend (!) en ook nog eens twee kongen). En dan had ze ook nog twee ‘bamboe achten’ van de hand gedaan… Kijk, bewonder en geniet!

Lees deze blogtekst mét foto's op de website van Mahjongclub Bamboe Acht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten