donderdag 31 maart 2011

Succesvolle inloopavond

Elke keer verrast het me weer hoeveel mensen geïnteresseerd blijken te zijn in mahjong. Die verrassing is eigenlijk helemaal niet logisch, want ik weet uit eigen ervaring hoe boeiend en leuk deze denksport is. De toeloop bij onze inloopavond (gisteravond) overtrof echter mijn stoutste verwachtingen.
In een bestuursvergadering bracht Jan het idee hiervoor ter tafel. Hij wilde zo (potentiële) mahjongliefhebbers in de buurt van onze thuisbasis trekken. Als uitvloeisel hiervan verspreidden enkele club- en bestuursleden meer dan duizend uitnodigingen in de week voorafgaand aan deze speciale Bamboe Acht-avond. Ook op de website en in enkele lokale media plaatsten we een aankondiging. Christien, Janny en Wil hadden de speelzaal aantrekkelijk aangekleed en van promotiemateriaal voorzien.
De ruim 15 nieuwsgierigen voelden zich daardoor snel op hun gemak. René, JanW en ik dirigeerden ze naar de vliegensvlug bijgeplaatste introductietafels.

Daar nam het trio bestuursleden rustig de tijd om uit te leggen uit welke stenen het spel bestaat, hoe je een muur bouwten, welke combinaties er zijn en hoe je mahjong maakt. De puntentelling kwam slechts zeer zijdelings aan bod. De genodigden zaten met plezier aan tafel en een aantal van hen zien we vast nog terug. Voor de 'leraren' was het een leerzame ervaring.
En wat deed 'opperinstructrice' Wil op deze avond? Wel, die had - tot haar verdriet - competitieverplichtingen en kreeg aan tafel een lesje van Anoeska. Een volgende keer plannen we haar ongetwijfeld vrij, want hoewel de avond prima verliep is haar expertise echt van toegevoegde waarde. Met nog twee partijen te gaan is duidelijk dat Hans als beste speler de play-off ingaat en dat Christien vrolijk naar huis ging omdat haar zus Heleen haar verdrong van de laatste plaats...

Lees deze blogtekst mét foto's op de website van Mahjongclub Bamboe Acht

1 opmerking:

  1. ha, I will experiment my thought, your post bring me some good ideas, it’s truly amazing, thanks.

    cheap cialis

    BeantwoordenVerwijderen