zondag 11 december 2011

Nipte nederlaag

In onze laatste wedstrijd in de najaarscompetitie troffen we de F1 van onze stadgenoot Schoten. Ranglijstjournalistiek gezien een pittige tegenstander die niet bijster veel scoort maar nog veel minder goals hoeft te incasseren.
Dat bleek ook duidelijk in het ochtendgloren nadat onze vaste scheidsrechter Bob het aanvangssignaal floot. Er ontspon zich een spannende strijd tussen twee gelijkwaardige tegenstanders. Beide aanvalslinies zaten in de tang bij de respectievelijke verdedigingen en om de doelkansen te tellen volstonden de vingers van een hand ruimschoots.
Het was typisch zo'n wedstrijd waarin we onze topscorer Roan zeer goed hadden kunnen gebruiken. Bij zijn afwezigheid konden we voorin niet echt een vuist maken, dus probeerden we het met afstandschoten van specialist Rick. Eenmaal had de Schoten-keeper het erg lastig met zo'n poeier en leek Mehdi uit de rebound te kunnen scoren. De doelman was echter net iets sneller en hield zijn doel schoon.
Onze keeper moest wel een keer vissen. Na een van de weinige keren dat we de bal niet echt weg kregen produceerde een Schoten-speler een 'rommelschot' dat door alle benen en net buiten bereik van Tim in het net rolde. De geelhemden troffen ook nog eenmaal de paal toen Tim de bal naast wilde kijken, maar daarmee heb ik alle mogelijkheden wel genoemd.
Met drie nederlagen, een gelijkspel, zeven overwinningen en een doelsaldo van 50-15 eindigt DSS F3 op een vijfde plaats op de ranglijst. We kunnen tevreden de winterstop ingaan en hopen op een poule met tegenstanders als in onze laatste vijf wedstrijden. De wedstrijden tegen gelijkwaardige ploegen zijn ten slotte het spannendst en we leren er nog veel van ook.
Tot in het nieuwe jaar!

SEIZOENDETAILS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten