zondag 4 december 2011

Koploper geklopt

Op een waarop je qua weer liever in je bed blijft liggen togen we naar de ongeslagen koploper Bloemendaal F3. Wonder boven wonder klaarde het precies voor de aftrap op en werden we zelfs af en toe beschenen door een aarzelend zonnetje.
Luuk had vrijdag z'n voet verzwikt en kon volgens eigen zeggen absoluut niet meespelen. Zonder wissels (8 tegen 8) speelden zijn teamgenoten een puike wedstrijd waarin alle zeven doelpunten in de tweede helft vielen. Met zeer goed combinatievoetbal kregen we voldoende kansen om in de eerste helft al te scoren; zo raakten we na 5 minuten al de Bloemendaalse lat. Aan de andere kant redde Tim Z. een paar keer knap en maakte Tim K. al in eerder stadium enkele dreigende situaties onschadelijk.
In de tweede 20 minuten regende het goals en gelukkig telden de meeste voor ons. De eerste goal was echter voor Bloemendaal. Achter een snoeihard schot kreeg Tim de hand nog, maar omdat de bal toch in het doel verdween wilde hij dat hem dat niet was gelukt. Gelukkig verdween de felle pijn na een korte rustpauze en kon hij verder keepen.
Toen stonden we echter al met 1-2 voor na goed doorgaan van Bas en door een eigen doelpunt dat volgde op een daverend schot tegen de lat van Sven. De DSS'ers gingen alleen maar beter spelen en Bloemendaal - onwennig door een achterstand - had het niet meer. Mehdi kreeg de bal op links van Rick, speelde hem na een passeerbeweging op Merlijn, die een mooie pass op Roan in huis had. Roan hoef je niet te leren hoe in te schieten: 1-3. Kort daarop stoomde Bas op eigen kracht richting goal om feilloos af te ronden: 1-4. Het gegroeide zelfvertrouwen kwam het best tot uiting in een geweldig afstandschot van Roan waarop de Bloemendaaldoelman geen enkel antwoord kon hebben.
Onder het toeziend oog van hockeylegende Floris Jan Bovelander wist de koploper nog eenmaal te scoren toen de concentratie bij ons wat weg was. Hyperblij en trots vierden we de verdiende zege op de waarschijnlijke kampioen. Waarom zouden we volgende week dus niet kunnen winnen tegen de nummer twee (Schoten F1)?

SEIZOENDETAILS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten