woensdag 9 mei 2012

Debutante José pakt gedecideerd de titel

José zorgde gisteren voor een daverende verrassing door de finale om het clubkampioenschap te winnen. De zeven mahjongs van de debutante (!) waren haar tafelgenoten veel te machtig. Fons won na een spannende maar ook ontspannen strijd de titel in de Li-groep.

In een door Wil en Christien in Oosterse sfeer gebrachte De Princehofspeelden twee kwartetten de finalepartijen van de spannende Bamboe (Chu)- en Pruimenbloesem (Li)-competities. De matches vonden voor de gelegenheid plaats aan echte mahjongtafels. Spreekstalmeester Jan liet eerst de gewone stervelingen hun plaats aan tafel innemen. Zij begeleidden vervolgens met applaus de intocht der gladiatoren.

Eerst betraden Jeroen, Leny, Fons en Mieke de arena voor hun Li-finale om de door Jeroen beschikbaar gestelde trofee. Daarna volgden Harry, Yvonne, Aty en José, de vier beste Bamboe Acht'ers. Zij streden om de prestigieuze titel van clubkampioen en dus de opvolging van de helaas afgezwaaide Hans.

José en Fons namen beiden een vliegende start met waardevolle mahjongs. Daarna verschilde het spelverloop echter aanmerkelijk. Aan de Li-tafel scoorde Leny de meeste mahjongs (vijf), maar de door Fons zelfgepakte mahjong in het elfde spel en de twee andere telden zwaarder.


José begon met een self drawn mahjong en voegde daar in de volgende 15 spellen nog twee selfpicks en vier reguliere winnende handen aan toe. Ondanks het feit dat ze enkele keren ook flink wat punten doneerde stevende ze vrijwel onbedreigd op het kampioenschap af. Alleen na het zevende spel gaf ze de leiding even uit handen, om direct weer zelf een mahjong te pakken. Kort na haar overwinning in Rotterdam slaat de dit seizoen debuterende Haarlemse dus weer een belangrijke slag. Wat dat volgend seizoen moet worden ... (en dan spelen we op 2 juni ook nog ons eigen clubtoernooi).


Voorzitter Wil verzorgde de huldigingsceremonie. Aan alle acht de finalisten reikte ze een witte roos en een certificaat uit. Voor Fons was er een glazen creatie. Kampioen José ontving de door Christien gemaakte wisseltrofee en de Bamboe Acht-kampioensbroche. En zelfs voor de zeven andere tafelwinnaars had Wil een attentie!

Deze tekst verscheen eerder op het weblog van Mahjongclub Bamboe Acht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten