woensdag 5 september 2012

Nieuw mahjongseizoen van start

Gisteravond zijn we officieel gestart met het mahjongseizoen 2012-2013. Als bestuurslid (een van de vijf) begon ik dat al op 20 augustus met een vergadering ten huize van voorzitter Wil. Daarin bepaalden we onder meer de speelagenda, stelden we de competitieopzet en de onderwerpen voor de eerste aflevering van de nieuwsbrief vast. Die viel een week voor de openingsavond bij de leden in de digitale brievenbus.
Net als voor de zomer carpoolde ik met José. Omdat ze zelf niet kon rijden nam ik plaats achter het stuur van haar automaat. Het was even wennen, dat rijden met slechts twee pedalen en zonder versnellingspook en ik denk dat ze opgelucht was toen ze ongedeerd weer thuis was ;).
Ik was zo vrij mijn twee kinderen mee te nemen naar De Princehof; Luuk om te spelen en Iris om te beoordelen of periodieke bardienst iets voor haar is. Ervaren barman Edwin leerde haar de kneepjes. De avond was de kinderen zeer goed bevallen.
Wil verwelkomde de 28 opgekomen leden en praatte ons bij. Vervolgens trakteerde Jeroen ons op een weetje over het edele spel, wat hij regelmatig van plan is te doen.
Er was nog een nieuwigheidje. Tijdens de seizoensopeningsavond spelen voortaan de kampioenen en vice-kampioenen van de Chu- en Li-competities met elkaar aan tafel 1. Deze variant op de Johan Cruijff-schaal heet bij Bamboe Acht 'Go with the wong'. Vice-Chu-kampioen Yvonne won deze erestrijd met overmacht.
Zaterdag houdt een octet (Aty, Harry, Jan, Janie, Jeroen, Nino, Wil en Yvonne) de Bamboe Acht-eer hoog op het eerste het beste toernooi, het Negen Poorten-toernooi in IJsselstein.
Zet 'm op, dames en heren!

Deze tekst verscheen eerder op de weblog van mahjongvereniging Bamboe Acht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten