woensdag 10 april 2013

Waterkansje wordt reële mogelijkheid

De Chu-competitie zit er voor mij nu op. Tijdens voorgaande negen rondes wist ik tweemaal de tafel te winnen, maar meestal speelde ik partijen waarin ik - door eigen onhandigheid – niet de buit scoorde die voor het grijpen lag. Gelukkig liet de concurrentie – Yvonne behoorde daar met haar eenzame klasse niet bij – eveneens regelmatig steekjes vallen zodat ik zelfs in mijn laatste partij nog kansen had om me bij de beste vier te scharen.
Nu het er echt om ging slaagde ik erin om te doen wat nodig was: winnen. Met Wil, Leny (beiden uitgespeeld) en tafelgenote Aty in de stand boven mij was dat het enige devies. Fons scoorde weliswaar minder punten, maar hij loopt dan ook twee partijen achter op mij.
Na vier van de uiteindelijke vijftien spelletjes bleek al dat het een razendspannende aangelegenheid zou worden. Jan, Aty, Fons en ik verdeelden de mahjongs eerlijk. Een spelletje later was het verschil tussen Fons (1e, 26 p.) en mij (4e, -12p) slechts 38 punten.
Toen plaatste Aty een tussensprint met twee self-picks, waar ik er een tegenover kon zetten. Vervolgens gooide ze tweemaal de winnende steen weg en maakte Fons een zelfgetrokken mahjong, zodat alles weer in elkaar schoof.
Wijzer geworden na eerdere ervaringen koesterde ik mijn kleine voorsprong door het risico zo veel mogelijk uit mijn spel te bannen. De laatste twee spellen eindigden in zenuwslopende remises waardoor ik mijn puntenaantal naar 21 tilde. Marjolijn en Fons zijn de enigen die dat aantal nog kunnen bijeenspelen door minimaal 5 punten te scoren in twee rondes. Zij ontmoeten elkaar in de laatste inhaalronde, waarbij slechts een van hen de vier punten kan halen. Fons treft bovendien volgende week de koplopers Yvonne en Jeroen…
Uit het waterkansje van de afgelopen weken groeide dus een hoopvolle situatie.

In de Li-groep staan Dini en Heleen er zeer rooskleurig voor. Met nog twee speelronden voor de boeg hebben ze 7 resp. 6 punten voorsprong op de eerste kandidaat voor de play-off, José. Mieke en Bernadet hebben van haar iets meer gevaar te duchten, maar ook hun marge is vrij ruim (4 punten).


Deze tekst verscheen eerder op de weblog van mahjongvereniging Bamboe Acht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten