woensdag 28 augustus 2013

Hotsknotsbegoniamahjong

Er heerste een tamelijk uitbundige sfeer gisteravond in De Princehof, het 'speelhol' van onze club. Logisch; het zonnetje scheen, de meeste clubleden hadden genoten van een weldadige vakantie en men kon voor het eerst weer in clubverband zijn favoriete spel spelen. Dat betekende natuurlijk niet dat eenieder tijdens de vakantieperiode had drooggestaan. En petit comité (of zelfs iets groter) werd er nog flink wat afgemahjongd in juli en augustus..

Op de openingsavond stond de 'Go with the wong'-wedstrijd op het programma, onze variant op de Johan Cruijff-schaal. Met de clubkampioen (moi même), de vice-kampioen (Yvonne) en de Li-kampioen (Janie) en -runner-up (Bernadet) trof de fine fleur van Bamboe Acht elkaar aan een echte wedstrijdtafel, strijdend voor de eer.

Regelmatig begeleid door de kenmerkende schaterlach van José aan tafel 1 maakten deze vier toppers er een echte 'rommelpot' van. Of het onwennigheid, gebrek aan concentratie of juist een teveel aan wedstrijdspanning was ..? Pakken van de verkeerde kant van de muur, voortijdig een steen weggooien, foutief draaien na de oostenwindronde, een verkeerde chowsteen claimen, veel te kort punten tellen, de muur omgooien en tellen voordat alle stenen van de winnende hand zijn getoond... Zo gaven we onze mahjongversie van hotsknotsbegoniavoetbal ten beste.

Kennelijk hadden mijn tafeldames hiermee meer moeite dan ik, want halverwege stond ik op vijf mahjongs en als enige in de plus. Daarna steeg het spelniveau en verdeelden we de winnende handen iets eerlijker. Mijn zege kwam echter niet meer in gevaar. Uiteindelijk kwam de uitslag overeen met de volgorde in de play-offs. De wong is dus nog steeds met 'Abraham'.

Op deze eerste avond verwelkomden we wederom Amanda, Betty en Peter, die - ditmaal aan de hand van Jan - de smaak echt te pakken lijken te hebben. Ook Ellen en Henry gaven acte-de-présence. Waar Ellen het dansen straks weer laat prevaleren, zien we Henry dit seizoen waarschijnlijk veel vaker!

Op nu naar de nieuwe competitie!

Deze tekst verscheen eerder op de website van mahjongclub Bamboe Acht (met afbeeldingen en de uitslag)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten