zondag 19 januari 2014

Een nuttige nieuwjaarsborrel

Gisteren bezocht ik de Nieuwjaarsborrel van Wikimedia Nederland, de organisatie achter online encyclopedie Wikipedia. Plaats van handeling was het gebouw waarin onder meer de Koninklijke Bibliotheek (KB) en het Nationaal Archief (NA) zijn gehuisvest.
Voorafgaand aan de borrel sprak Mireille Kok (hoofd Marketing en Services a.i. bij de KB) over de toenemende samenwerking tussen Wikipedia en instituten met grote collecties. De vijf wikipedians in residence spelen daarbij een essentiƫle rol.

Voorafgaand aan de borrel sprak Mireille Kok (hoofd Marketing en Services a.i. bij de KB) over de toenemende samenwerking tussen Wikipedia en instituten met grote collecties. De vijf wikipedians in residence spelen daarbij een essentiƫle rol. Wikimedia-president Ziko van Dijk lardeerde zijn toespraak met rake humor, maar was zeer serieus toen hij stelde dat 'vrijwilligers het grootste kapitaal van de maatschappij' zijn.
Vervolgens presenteerde Sandra Rientjes (directeur Wikimedia) de projecten die voor dit jaar op de agenda staan; onder meer een rond het boekenweekthema 'reizen'.

Tenslotte vertelde Ronn Boef op ongedwongen wijze over het project SG550, waarvan een doel is om zo veel mogelijk informatie en artikelen over de dit jaar 550 oude Staten-Generaal op Wikipedia te zetten.

Daarna sloot ik mij aan in een groepje dat een introductie kreeg in het editen van Wikipedia-lemmata. Bekijk mijn bijdragen hier.

Mijn belangrijkste doel was de organisatie en medewerkers rondom Wikipedia beter te leren kennen. Dat is mij tijdens de borrel en het afsluitende etentje goed gelukt.

Binnenkort zal ik contact opnemen met Wikimedia om te zien wat ik voor ze kan betekenen. 

Meer foto's (van Sebastiaan ter Burg)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten