zaterdag 29 oktober 2011

Op karakter

Vorige week won een half team de poule won van het Calvé-straatvoetbaltoernooi; onder andere van de andere helft. Gefeliciteerd, jongens!
Dit weekend stond weer een reguliere competitiewedstrijd op het programma, een echte zes-punten-wedstrijd. Tegenstander was namelijk EDO F2, dat met 3 punten achterstand op de vierde plaats bivakkeerde in de 3e klasse 09. De roodzwarte plaatsgenoten konden goed meekomen en er ontspon zich dus een boeiend duel tussen de voetballers op het honkbalveld.
In de eerste helft was het balbezit eerlijk over beide partijen verdeeld. EDO wist echter meer dreiging te creëren. Een onzorgvuldige pass van Luuk leidde tot een gevaarlijke counter. Het geplaatste schot dat volgde was keeper Tim Z. net te machtig: 0-1.
Voor de tweede maal in dit seizoen kwamen we dus op achterstand. Merlijn was onder de indruk van deze tegenstander en dacht dat we zouden verliezen. Maar zover was het - halverwege de wedstrijd - natuurlijk nog lang niet. Bas nam het keeperstenue van Tim over en met wat kleine bijstellingen van René en mij trokken we opnieuw ten strijde. Tim K., Luuk en de dynamische Sven pakten elke bal van de EDO-aanvallers af en stuurden die sneller en nauwkeuriger naar de voorste linie. Bas redde nog eenmaal fraai, maar daar bleef het bij. Op doorzettingsvermogen en conditie waren we uiteindelijk onze opponent de baas.
Via de vleugels drongen steeds meer ballen het centrum binnen, waar afwisselend Merlijn, Roan en Rick opdoken. Merlijn vond het eerst het net voor de verdiende gelijkmaker. Roan had kort daarna de winnende treffer al kunnen maken. Zijn poeier werd echter knap gekeerd door de EDO-doelman. Vlak voor tijd stond Rick echter op de goede plek om de overwinning binnen te halen.