zaterdag 26 november 2011

Verkeerde kant van de score

Het is ongemeen spannend in poule 9 van de 3e klasse. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Alliance '22 F2 zag de top-5 er zo uit: Bloemendaal F3 (8-22), Waterloo F1 (8-19), DSS F3 (8-19), Schoten F1 (8-19) en Alliance F2 (8-18). Met de ploeg uit Haarlem Zuid-West troffen we dus weer een serieuze concurrent.
Fietsend met Luuk langs de randweg richting LifeFit Centre bleek de zuidenwind flink tegen te blazen. Een van de helften (de eerste zo bleek) zouden we misschien kunnen profiteren van de forse rugwind via afstandpoeiers van onze specialisten Rick, Roan, Mehdi en ook Bas. Keeper Tim Z. kreeg het advies de bal in de eerste 20 minuten zo ver mogelijk uit te trappen, wat hij erg goed deed.
Alliance bleek zoals verwacht niet voor de poes. Ze speelden verzorgd voetbal en de wedstrijd ging gelijk op. Door een uitgekiend schot kwamen ze op voorsprong, maar al vlot maakten we de gelijkmaker. Mehdi was zo alert een verkeerde terugspeelbal op te pikken en die op eigen kracht tot doelpunt te promoveren: 1-1.
Toch lukte het de zwartgroenen om nog voor rust opnieuw te scoren. Tim K. kreeg een onopzettelijke beuk in een stevig duel om de bal, de scheidsrechter liet doorspelen en Alliance was net even alerter: 2-1.
In de tweede helft vochten alle DSS-ers voor elke bal; ook zij die balverlies wel eens wat makkelijk accepteren. Met de wind in de rug schoot nu Alliance wat vaker en sneller op doel, maar het duel kon nog alle kanten op.
Het was opnieuw Mehdi die de stand weer in evenwicht bracht. In een scrimmage bij het doel bleek hij de sterkste en scoorde zijn 12e competitiegoal. Samen met Roan is hij nu topscorer.
Gesteund door de wind kwam Alliance wat nadrukkelijker opzetten. Na eerst de kruising al te hebben geraakt wisten ze toch weer te scoren. Een vlammend afstandschot kwam te snel voor onze dappere keeper Tim.
Met nog een paar minuten op de klok ontketenden we nog een slotoffensief. Uit een van de corners die we verdienden kopte Rick op de lat. We kregen de bal er helaas niet meer in.
Goed geknokt, jongens! Tegen koploper Bloemendaal zullen we zaterdag opnieuw laten zien dat DSS F3 het elke tegenstander moeilijk kan maken.