donderdag 28 november 2013

'Make sure the fortune that you seek is the fortune that you need'

Frankwatching-oprichter Frank Janssen
met presentatrice Chantal van Riel
Begin deze maand was ik voor de eerste keer in zalencomplex 'Cluetinckborg' voor de Wikimedia Conferentie. Toen wist ik nog niet dat ik daar snel zou terugkeren voor het Jobs Event van Frankwatching, een zeer succesvol platform dat zich richt op kennisdeling op het gebied van online marketing en communicatie.
Personal branding en (online) solliciteren 3.0 luidde het thema van deze bijeenkomst en ondanks het Engelstalige jargon leek me dat als verse baanloze wel iets. Sinds mijn ontslag per 1 augustus bij de ingeslapen Muziekbibliotheek van de Omroep herstel ik langzamerhand van de dreun die me dat gaf. Ik houd mezelf voor dat de wereld aan mijn voeten ligt en ik voel - na 28 arbeidzame jaren - nadrukkelijk de kans (maar ook de verantwoordelijk) mijn leven opnieuw vorm te geven.
Dat vereist het stellen van nieuwe doelen en het focussen daarop, aldus de sprekers gisteren. Dat gaat mij van nature moeizaam af. Ik zie mezelf als behoorlijk veelzijdig en ik ben voor veel zaken enthousiast te krijgen. Het zal (daarom) tijd kosten voordat ik in staat ben vol te kiezen voor een specifiek doel aan de horizon (if ever).
HR-marketeer Daphne van Lit
HR-marketeer Daphne van Lit "SWOT!
Er kwamen gisteren vooral recruiters aan het woord. Ze gaven veel praktische en taktische tips om hen en de bedrijven waarvoor ze werken te verleiden. Ook gaven ze aan inmiddels vacaturesites als Monsterboard en de Nationale Vacaturebank te mijden. Ze ervaren het als veel efficiënter zoekmachine Google en social media-sites als LinkedIn en Twitter te gebruiken. Allemaal nuttige informatie, maar voor mij pas echt relevant vanaf het moment dat ik mijn pad zal hebben bepaald. De sessies van HR-marketeer Daphne van Lit en 'richtinggever' Judith Webber waren in dat opzicht zeer waardevol voor me.
http://www.puurondernemen.nl/
Judith Webber
'Kies en ze kiezen jou'

Daphne gaf de SWOT-methode als middel om jezelf te leren kennen, de eerste stap om te bepalen wat je wilt en waarin je meerwaarde ligt. Liefst met behulp van mensen die jou kennen stel je vast wat je sterke punten (Strengths) en je zwakke punten (Weaknesses) zijn, waar je kansen (Opportunities) liggen en welke bedreigingen (Threats) er eventueel zijn.
Judith demonstreerde op welke drie kernvragen je een antwoord dient te vinden op zoek naar een droombaan: Waarom? (waarom wil ik dit werk doen), Wie? (welke eigenschappen zie ik graag bij collega's) en Hoe? (op welke manier pak jij zaken aan). Wanneer je op die vragen een antwoord hebt ken je jezelf, weet je wat je zoekt en weet een werkgever wie hij krijgt.

Tijdens de borrel deelde in mijn passie voor mahjong met Inge van Spall (erg gezellig!) en raakte in gesprek over een onderwerp dat mij sinds kort boeit, een onvoorwaardelijk basisinkomen. De vragen die bovengenoemde krachtige vrouwen stellen hebben ten slotte betrekking op hoe je in het leven staat. Elk mens zou de kans moeten krijgen die te beantwoorden en zo verantwoordelijkheid te krijgen over zijn eigen leven. De mijns inziens beste manier om daarin te slagen is wanneer je dat vrij van financiële druk kunt doen. 'Ja maar...?!' zul je misschien tegenwerpen.
Ik raad je aan op een rustig moment (creëren!) deze film onbevooroordeeld te bekijken.


Overtuigend? Teken deze petitie!
Dank kanjers van Frankwatching voor dit zinvolle evenement!

Bekijk de Storify-impressie en het gros van de presentaties terug

Terugblik op het Frankwatching Jobs Eventps. De titel van dit blog is een citaat uit het nummer Diamonds on the inside van Ben Harper


3 opmerkingen:

 1. Wat fijn je verslag van het Jobs Event Eric! De aanleiding voor je bezoek is, zo realiseer ik me, helemaal niet fijn, maar ik heb bewondering voor hoe je daarmee omgaat en iets negatiefs op deze manier weer in positieve energie weet om te zetten. Mijn compliment voor je verhaal en ik wens je veel succes toe met je zoektocht naar het (jouw) nieuwe 'fortune'!

  Frank van Frankwatching

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor je steunende woorden, Frank. Dat 'fortune' ga ik uiteindelijk vinden, hoor :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. That's the spirit Eric, ik weet zeker dat het je gaat lukken!

  BeantwoordenVerwijderen