maandag 31 januari 2011

Alles uit de kast!

Met de trotse mededeling dat Bamboe Acht nu de grootste mahjongvereniging (40 leden) is in Nederland startte Wil de achtste en laatste voorronde van de kampioenscompetitie. Daaraan nemen 24 clubleden deel en dat aantal leidde tot een slotronde met drietallen aan tafel. Dit gold toevallig ook voor de vrije spelers zodat we al onze tien mahjongspellen uit de kast konden halen. In de afgelopen maanden viel een aantal partijen uit. Een eindstand kunnen we dus nog niet opmaken.

Eric profiteerde van de afwezigheid van klassementsleider Hans door de koppositie over te nemen, Zijn tafelwinst kwam aan een zijden draad te hangen toen Cock een zelfgepakte mahjong maakte met drie (open) kongen. Dankzij de 150 (!) punten die ze mocht bijschrijven brachten haar stevig aan de leiding. Maar de valse mahjong die ze claimde en de daaropvolgende ‘hu’ van Eric waren precies wat de Haarlemmer nodig had. Met miniem verschil kon hij vier punten aan zijn totaal toevoegen. Hetzelfde gold voor de meeste aanwezige competitie-leden. In een opnieuw razendsnelle ronde gaf Yvonne Mirjam en Nino het nakijken. Ook Wil hield haar kansen op de play-offs in eigen hand in de
spannende strijd met een andere competitiespeelster. Aty flitste namelijk uit de startblokken met twee waardevolle winnende handen, haar geschonken door Wil. Dankzij drie opeenvolgende winstspellen pakte de Heemsteedse echter een kleine marge, die ze niet meer afstond.
Marjolijn hield haar kansen op de eindstrijd levend met een nipte tafelwinst. Een schitterend ’13-wezenspel’ leek daarvoor een solide basis te leggen, maar Mieke knaagde daar nog duchtig aan.
Aan tafel 4 rekende een uitbundige JanvdB af met zijn competitiesyndroom. Op vrije-speelavonden presteert hij doorgaans goed maar in competitieverband zat hij steevast aan de verkeerde kant van de score. Anoeska en Viony wist hij echter te verschalken. Nu de ban is gebroken zijn Wil, Yvonne en Eric gewaarschuwd. Hun partij zal volgende week onvermijdelijk een slachtoffer maken in de top.

Lees deze blogtekst mét foto op de website van Mahjongclub Bamboe Acht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten