woensdag 19 oktober 2011

JanW voorlopig ongenaakbaar

In de tweede selectiewedstrijd probeerden 24 spelers punten te scoren in de strijd om een plaats in de Chu-groep. Na de jaarwisseling treffen daarin de zestien beste Bamboe Acht'ers elkaar om te bepalen wie clubkampioen wordt.

De loting bracht het gros van de (doorgewinterde) competitiespelers bij elkaar aan tafel. Dat JanW inmiddels eigenlijk ook tot dit (selecte) gezelschap behoort bewees hij ten tweede male. Scoorde hij in de eerste ronde 7 mahjongs uit 11 spellen, gisteravond haalde hij een vergelijkbaar gemiddelde (8 uit 13) aan tafel met Aty, Jeroen en Len. Jan gaat dan ook soeverijn aan kop met de volle buit van 8 wedstrijdpunten en het duidelingwekkende totaal van 690 mahjongpunten. Klasse, hoor!

Opvallend was dat alle andere bestuursleden ook de maximale score wisten te boeken. Secretaris Mieke haalde een mahjong minder dan Janny maar won toch ruim omdat ze er twee zelf pakte. Spelleider Eric maakte meer winnende combinaties dan medebestuurslid Wil, maar de voorzitster trok drie van de vier keer de winnende steen zelf. Eenmaal maakte ze zelfs mahjong met een steen van de dode muur (na het maken van een kong). Penningmeester René was nog effectiever; tafelgenoot Fons scoorde vier mahjongs, maar de Hoofddorper berekende dat twee self-drawn mahjongs genoeg moesten zijn voor tafelwinst (wat natuurlijk bleek te kloppen).

Na twee van de zeven selectierondes leidt Jan dus het tussenklassement. Relatieve nieuwelingen Janie en Rietje presteren ook uitstekend met allebei zes tafelpunten. Ik ben benieuwd of zich in de derde ronde (op 1 november) grote verschuivingen gaan voordoen.

Deze blogtekst is eerder verschenen op de website van mahjongclub Bamboe Acht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten