woensdag 5 oktober 2011

Succesvolle eerste selectieavond

Gisteren beleefden we de start van de wedstrijdenreeks waarin uiteindelijk wordt beslist wie zich dit seizoen tot clubkampioen kroont.
Als spelleiders bedachten JanW en en ik een nieuwe, veelzijdiger formule om zo veel mogelijk clubgenoten met plezier aan de speeltafel te brengen. Deze kent een wat lossere opzet en elke speler neemt er in principe aan deel.
Na zeven selectieronden stromen de beste zestien spelers naar een poulesysteem (de Bamboe of Chu groep) waarin iedereen elkaar eenmaal treft. De top-4 van hen speelt dan op 8 mei een play-offronde om het kampioenschap. De overige spelers (vanaf nummer 17) bepalen in een onderlinge competitie wie in hun lijn (de Pruimenbloesem of Li groep) kampioen wordt.

Met 31 aanwezigen was de opkomst op deze eerste avond in elk geval veelbelovend. Het lot koppelde mij aan Aty, Len en Viony; een garantie voor een ietwat speciaal soort humor aan tafel. De wong fladderde van de een naar de ander, maar sloeg Viony al snel over …
Ook van de andere tafels klonken gezellige geluiden, maar tijdens het spel heerste de concentratie. Van de acht tafelwinnaars zijn Janie en Carien wat mij betreft de verrassingen. Geluksvogel van de avond (of is het gewoon kwaliteit?) was JanW, die in elf spellen zijn tafelgenoten zeven maal te vlug af was. Met 301 punten neemt hij overtuigend de koppositie.
Op 18 oktober (in de herfstvakantie, dus) spelen we de tweede ronde.

Deze blogtekst is met foto en link gepubliceerd op de website van Mahjongclub Bamboe Acht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten