maandag 26 september 2011

De Nationale Mahjongdag van Bamboe Acht

Een nieuw initiatief van de Nederlandse Mahjongbond zag afgelopen zondag het licht; Nationale Mahjongdag. De mahjongverenigingen in ons land kregen zo een extra aanleiding om de bekendheid van deze intrigerende denksport te vergroten.
Bamboe Acht koos daarvoor met restaurant La Place een populaire locatie. Op een zondag komt daar best wat publiek, natje en droogje zijn bij de hand en - ook belangrijk! - de tafels zijn prima geschikt om aan te mahjongen.
Samen met mijn zoon Luuk - die twee jaar geleden werd uitgeroepen tot 'jongste mahjongspeler van Nederland' en deze eretitel wellicht nog steeds verdient - fietste ik om kwart over tien naar 'Dreefzicht' (zoals de locatie in de Haarlemse volksmond nog heet). De schitterende herfstdag was paradoxaal genoeg niet ideaal om het spel van de 'kwetterende mussen' in het zonnetje te zetten. Het terras was al zeer goed gevuld maar binnen regeerde nog de stilte.
Wil, Christien, Jan en Aty hadden de fonkelnieuwe, door mij ontworpen reclameborden en banner al op strategische plaatsen neergezet en centraal in het restaurant een mahjongbasis gecreëerd met ander promotiemateriaal. Terwijl Yvonne, Jan, Annet en Luuk zich aan een speeltafel nestelden druppelden langzamerhand andere clubleden binnen. Af en toe meldde zich een geïnteresseerde aan wie Wil, ik en later ook Harry en Marjolijn de beginselen van het spel uitlegde. Een aantal van hen bleek te zijn gekomen dankzij de aankondigingen in de lokale pers.
Een door Jeroen meegenomen uitklapbare mahjongtafel mocht buiten worden opgesteld, zodat ook de terrasgasten attent werden gemaakt op de speciale gelegenheid. Jan - compleet met 'pokerbril' - was daar de vaste bespeler met wisselende tafelgenoten.
Ik had erop gerekend dat Luuk halverwege de middag weer naar huis zou willen gaan, maar hij wenste van geen stoppen te weten. Van zijn ambitieuze voornemen om voormalig Nationaal Kampioene Yvonne "in te maken" was niet veel terecht gekomen, maar hij wist wel Ellen te verschalken met een zelfgepakte zeven tweelingen. Rond kwart over vijf (!) wist ik hem eindelijk achter de speeltafel vandaan te krijgen met een bordje friet...
Al bij al hebben we genoten van een zeer gezellig samenzijn met flink wat clubgenoten. Op een wat minder mooie dag zouden we vast iets meer aanloop hebben gehad, maar we kunnen toch best tevreden zijn met het tiental dat interesse toonde. Wie weet zien we enkelen van hen terug op Wils beginnerscursus (vanaf 2 november).

Deze blogbijdrage verscheen ook op de website van Mahjongclub Bamboe Acht met een bijbehorend filmpje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten