zondag 6 november 2011

Een bijzondere avond

We beleefden een bijzondere avond gisteren. Dankzij de komst van 33 (!) Bamboe Acht’ers konden we maar liefst 9 speeltafels klaarzetten. Enthousiast verwelkomde Eric kersvers clublid José en bovendien twee aspirant-leden (Bernadet en Kanna), die kwamen proefspelen. Daarna ‘kwetterden de mussen’ weer 2½ uur lang tijdens de derde selectieronde.
Kanna baarde in haar debuurpartij al direct opzien door de tafel te winnen, waarbij ze toch Nino en Rietje – en de nog vrij onervaren Marianne – aan haar zegekar bond. Bernadet was niet zo succesvol maar ze deed niettemin aardig mee met een zelfgepakte mahjong in het tweede spel. Koploper Jan slaagde er niet opnieuw in zijn tafel oppermachtig te winnen. Nelleke had de moed (en de wong) om voor een zuivere hand met vier oplopende pungen te gaan en die nog zelf te vervolmaken ook! Op het scoreformulier konden 91 punten worden genoteerd, waarmee ze dus in één spel 300 punten rijker was. Het spreekt vanzelf dat de beide Jannen deze klap niet meer te boven kwamen (en de passieve ‘Jodocus’ al helemaal niet …).
Van de overige tafelwinnaars verdient Christien wat extra aandacht. Na een qua resultaat teleurstellend verlopen mahjongmarathon (zie ook filmpje) – waar men haar als styliste strafte met een ‘afgrijselijke’ poedeltrofee – ging de Schoonhovense gisteravond goedgemutst naar huis. Met liefst zeven keer mahjong (in tien spellen) en een score van 242 punten spoelde ze deze vervelende ervaring snel weg. Ook René haalde een aardig gemiddelde (vijf mahjongs op rij in negen spellen) en 269 punten. Het ziet ernaar uit dat hij daarop even moet teren en we wensen hem een goede revalidatie na zijn aanstaande operatie.

Deze tekst verscheen eerder - met foto - op het weblog van Mahjongclub Bamboe Acht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten