zaterdag 12 november 2011

Een regelmatige zege

Na de billenkoek van vorige week tegen Waterloo kon de F3 wel een opkikkertje gebruiken. In die wedstrijd bleek duidelijk waar de verbeterpunten zitten (veldbezetting, passing en aanname) en maandag hebben we daaraan uitgebreid aandacht besteed tijdens de training.
Daarnaast maakte ik drie A4-tjes waarop ik de posities (bij balbezit en balverlies) duidelijk uitbeeldde en ook de handelswijze bij de keeperbal. Zoals ik hoopte toonden ze zich geïnteresseerd in de velletjes en begrepen ze snel wat mijn bedoeling was.
Dat bleek ook in de wedstrijd tegen Onze Gezellen F2 die René floot bij afwezigheid van vaste scheids Bob. Bij balbezit zwermde het middenveld mooi uit en bij balverlies maakten de DSS-ers de ruimtes zo klein mogelijk. Vooral Rick werkte erg hard en legde veel meer meters af dan in eerdere wedstrijden.
Het moet gezegd dat de tegenstander meer weerwerk bood dan hun positie op de ranglijst deed vermoeden. Roan zette ons weliswaar snel met een geplaatst schot op 1-0, maar daarna stokte de productie omdat onze aanval niet door de taaie verdediging heenkwam.
In de rust was er weinig reden om veranderingen door te voeren. Het was meer van 'Ga zo door!'. En dat deden ze! Hoewel de passes lang niet altijd aankwamen zagen de enthousiaste toeschouwers wel dat er meestal een gedachte achter ze zat. Langzamerhand nam de druk op het OG-doel zo toe dat er goals moesten vallen. Nu eens van de zijkant dan weer middendoor kregen Rick, Mehdi en Roan legio kansen. Rick schoot de 2-0 binnen en Mehdi prikte 3-0 op het scorebord. De 4-0 komt op naam van Roan omdat hij een zeker doelpunt van Mehdi nog met zijn noppen raakte. Het mooiste doelpunt maakte Mehdi dan toch uit een beeldschone voorzet van Rick.
Als we volgende week de posities ook zo goed bezetten moet het mogelijk zijn om Waterloo F1 serieus partij de bieden.


SEIZOENDETAILS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten