woensdag 16 november 2011

Het mahjongvirus tiert welig

Gisteravond kregen we - ten overvloede - het bewijs dat het mahjongvirus steeds meer mensen zijn greep krijgt. Bij Bamboe Acht betreft het weliswaar uitsluitend soortgenoten van 40+, maar verjonging kan op den duur niet uitblijven. Net op tijd nam het virus de overhand over een agressief griepvirus bij spelleider Eric, zodat hij het niet eerder op een speelavond genoteerde aantal van 36 (!) besmetten aan de tafels kon verwelkomen (welke club biedt er meer?). Penningmeester René was helaas niet onder hen want tegen zijn gelukkig tijdelijke klachten is het mahjongvirus nog niet opgewassen. Hij ontving vandaag een kaart vol beterschapswensen, een mooie ruiker en een zoen van de voorzitter.
Kanna, Bernadet, Bertie, Kas en Nel vormden het kwintet nieuwelingen bij wie de incubatietijd ten einde loopt. Als de voortekenen niet bedriegen zijn ook zij straks quasi niet meer te genezen. Ze zullen zich dan bij de 'happy many' hebben gevoegd.
Natuurlijk werd er ook nog gespeeld gisteravond. Het moet gezegd: ons vijftal had het niet gemakkelijk tijdens de vierde selectieavond. Gezamenlijk scoorden ze slechts vier mahjongs plus een valse. Voor de 'gevorderdenwong' zullen ze moeten blijven komen.
Heel wat beter vergaat het de nieuwe koploper Annet. Hoewel JanVDB zich aardig op dreef toonde hadden hij, Shui Ying en Len geen schijn van kans tegen de Haarlemse. De melding "Spel 'Ik kan er niets aan doen'" op het scoreformulier zegt dienaangaande genoeg.
Na een vertrouwenwekkend begin gaf lijstaanvoerder JanW een mahjong van 71 punten weg aan een stralende Viony. Haar hand (vier oplopende pungen van omkeerbare stenen) leek sterk op die van Nelleke waar Jan twee weken ook al tegenop liep. Men zou bijna gaan denken aan het bekende spreekwoord van die ezel ... Jan bleef overigens Viony uiteindelijk 3 mahjongpunten voor en incasseerde tevreden twee waardevolle tafelpunten. Harry ging met het 'been' lopen en Fons keek kansloos toe.
Inmiddels heeft Yvonne zich ook in de top gemeld. Ze speelde vooralsnog drie rondes en won die allemaal. Na een aarzelend begin profiteerde ze van het snelle speeltempo aan haar tafel. Aan geen van de andere tafels kwam men in de buurt van 15 spellen en, zo zou men denken, al helemaal niet aan Yvonne's eindsprint - haar handelsmerk - van vijf mahjongs in de laatste zes spellen. Maar aan tafel 5 presteerde Aty iets vergelijkbaars: met achtereenvolgens drie flinke mahjongs, een 'minimaaltje' en een remise stoof ze van -5 naar +299 mahjongpunten!
Aan tafel 8, ten slotte, ging het er spannend aan toe. Met nog één spel te gaan konden Jeroen, Irene en Eric nog aanspraak maken op de vier tafelpunten. Uiteindelijk kreeg geen van allen die omdat Irene's laatste mahjong haar op exact gelijke hoogte bracht met Eric en zij beiden drie punten scoorden.
Het zal toch niet zo zijn dat het mahjongvirus over twee weken nóg meer slachtoffers aan de tafels brengt...?

Deze tekst verscheen eerder op het weblog van Mahjongclub Bamboe Acht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten